Home » Federalno ministarstvo poljoprivrede objavilo poziv za mjere novčanih podrški po modelu ostalih vrsta podrški

Federalno ministarstvo poljoprivrede objavilo poziv za mjere novčanih podrški po modelu ostalih vrsta podrški

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva objavilo je Pravilnik o uslovima i načinu ostvarivanja novčane podrške po modelu ostalih vrsta podrški.

Obavijest o uslovima i rokovima za podnošenje zahtjeva za podršku po ovom modelu, Pravilnik i obrasci zahtjeva su dostupni na web stranici Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

U Pravilniku o uslovima i načinu ostvarivanja novčane podrške po modelu ostalih vrsta podrški nalaze se sve potrebne informacije potencijalnim korisnicima. To su informacije o korisnicima, općim i posebnim uvjetima koje moraju ispunjavati korisnici novčane podrške po modelu ostalih vrsta podrški u 2023. godini, prihvatljivim i neprihvatljivim troškovima, intenzitetu i visini podrške, mjerama i dokumentima koje treba priložiti uz obrazac zahtjeva.

Iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva napominju da je Pravilnik objavljen u Službenim novinama Federacije BiH, broj 74/23, a da je krajnji rok za podnošenje zahtjeva za podršku 5.10.2023. godine, saopćio je Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.