Home » Fuad Kasumović i BHI-KF doživjeli fijasko na predizbornom skupu u Zenici!

Fuad Kasumović i BHI-KF doživjeli fijasko na predizbornom skupu u Zenici!

Praksu vođenja loše predizborne kampanje Fuad Kasumović nastavio je i večeras, kad je građanima nudio po 10 KM kako bi došli na njegov centralni skup.

Očigledno je da su ljudi taj čin poniženja uglavnom odbijali, jer posjećenost na večerašnjem skupu nije bila na zavidnom nivou, uprkos mnoštvu autobusa koji su dolazili iz drugih gradova.

Da Kasumović ne uživa simpatije niti u jednom gradu u Zeničko-dobojskom kantonu, govore i njegovi predizborni skupovi na kojima je doživljavao fijasko i na kojima su kandidati često pričali sami sebi.

Popularna muzička grupa Crvena jabuka uspjela je okupiti određeni broj građana, koji su se u velikoj mjeri počeli razilaziti prilikom predstavljanja kandidata sa Kasumovićeve liste.

O kakvim se kandidatima radi najbolje govori činjenica da se sa istima ismijava cijela Bosna i Hercegovina.

Prethodnih dana imali smo priliku vidjeti skupove i svih ostalih stranaka, a jedini vrijedni spomena bilu su NES-ov i skup SDA, koji su okupili veliki broj građana. Ove dvije stranke imale su veoma posjećene skupove i u ostalim gradovima širom ZDK.

Prema posljednim anketama, a sudeći i po večerašnjem Kasumovićevom fijasku, SDA i NES će ponovo formirati novu Vladu ZDK.

Uzimajući u obzir da je na prošlim izborima dobio 33.000 glasova, večerašnji skup može se smatrati čistim promašajem. koji će se zasigurno odraziti i na izborni rezultat Fuada Kasumovića.

Kampanja koju je vodio, prepuna laži, kleveta i uvreda, očito će mu “izaći na nos”, jer građani su prepoznali da se radi o čovjeku koji svoj nerad pravda izgovorima o lažnim opstrukcijama.

Zenica je u posljednjih šest godina postala grad slučaj. Grad lažnih obećanja i grad u kome su narušeni međuljudski odnosi, grad u kome se gase gotova sva javna preduzeća. Nove investicije ne postoje, a sport je u nikad gorem položaju.

Može Kasumović farbati bazene koliko hoće, ali Zeničane više ne može!