Home » FUP – U nastavku operativno-taktičke akcije uhapšene dvije osobe iz Visokog i Mostara

FUP – U nastavku operativno-taktičke akcije uhapšene dvije osobe iz Visokog i Mostara

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) su u nastavku operativno-taktičke akcije „Vis“ – Meta, a pod nadzorom Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela – neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, slobode lišili osobu inicijala E. K. (1984) iz Visokog.

Ova osoba se sumnjiči da je u dužem periodu vršilo nabavku, uzgoj i prodaju opojne droge na području ZDK.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Visokom, policijski službenici FUP-a izvršili su pretres pokretne i nepokrene imovine koje spomenuta osoba koristi, a kojom prilikom je pronađeno vatreno oružje, mobilni telefonski aparati, novac u iznosu od oko 20.000 KM, te drugi predmeti koji potiču iz krivičnog djela.

  Objavljena vremenska prognoza do 12. jula: Evo kad nam stižu kiša i grmljavina

Istovremeno, u prostorijama koje ta osoba koristi pronađeni su i aparati za igre na sreću, te je na lice mjesta pozvana poreska inspekcija u nadlaženo postupanje.

Policijski službenici FUP-a su u okviru iste akcije, a zbog sumnje na izvršenje krivičnog djela – odavanje službene tajne, slobode lišili i osobu inicijala D. B. (1978) iz Mostara, te izvršili pretrese pokretne i nepokretne imovine koje ta osoba koristi na lokacijama u Mostaru i Širokom Brijegu, te su tom prilikom pronašli laptop, telefone i druge predmete koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela.

Osobe lišene slobode su predane MUP-u ZDK radi dalje predaje Kantonalnom tužilaštvu ZDK, saopćeno je iz FUP-a.