Home » Generalni tajnik Interpola posjetio je Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH

Generalni tajnik Interpola posjetio je Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH

Glavni tajnik Interpol-a Jurgen Stock je u okviru službenog posjeta Bosni i Hercegovini i Ministarstvu sigurnosti BiH, posjetio i Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH. Tom prilikom se sastao s direktorom Direkcije Mirsadom Vilićem i njegovim zamjenikom Urošom Penom, kao i pomoćnikom direktora Sektora za međunarodnu operativnu policijsku suradnju Samirom Kavazovićem i šefom Odjela – NCB Interpol Sarajevo, Branislavom Pavlovićem.

Direktor Vilić je zaželio dobrodošlicu i zahvalio se na podršci i povjerenju Generalnog tajništva Interpol-a, koje kontinuirano pruža Direkciji putem svojih sustava i alata, a koji omogućuju izravan pristup različitim bazama podataka Interpol-a i razmjenu informacija.

Glavni tajnik Interpol-a Stock je izrazio zadovoljstvo povodom posjete Direkciji, te je pohvalio rad Direkcije – NCB Interpol Sarajevo, kao i rezultate mnogobrojnih međunarodnih operacija kojima je Direkcija koordinirala i sudjelovala s drugim agencijama za provođenje zakona u BiH. Također je pohvalio suradnju koja se odvija preko Direkcije, putem kanala Intepol-a, posebno u dijelu razmjene informacija, kao i implementacije sustava i baza, što čini Bosnu i Hercegovinu jednom od lidera među zemljama članicama Interpol-a po pitanju razmjene informacija i suradnje s Interpolom.

Tijekom ovog posjeta gospodin Stock posjetio je Situacioni centar u kojem su formirani Koordinacijski centri tijekom provedbe međunarodnih operativnih akcija. Također je posjetio službene prostorije Sektora za međunarodnu operativnu policijsku suradnju, u sklopu kojeg se nalazi NCB Interpol Sarajevo. Ovom prilikom se upoznao sa službenicima koji unutar svojih dužnosti svakodnevno ostvaruju komunikaciju i suradnju putem kanala Interpol-a I24 / 7, te je iskazao zahvalnost za napore koje svakodnevno ulažu u svom radu i za širenje alata i servisa Interpol-a na druge agencije za provedbu zakona u BiH.

DKPT