Home » Godišnjica BIR TV-a: Jačanjem televizije jačamo Zajednicu, domovinu i narod

Godišnjica BIR TV-a: Jačanjem televizije jačamo Zajednicu, domovinu i narod

BIR televizija, porodična televizija i platforma putem koje Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini ostvaruje kontakt i komunikaciju s muslimanskom i bosanskohercegovačkom javnošću, danas obilježava godišnjicu.

Na prvi dan ramazana 1441. hidžretske godine, odnosno 24. aprila 2020. godine, u 12.00 sati, počelo je emitovanje programa BIR televizije.

BIR televizija drugu godišnjicu dočekuje sa značajnim iskoracima. Dvije godine od prvog oglašavanja u eteru osigurani su potrebni programski, tehnički i drugi uslovi i pretpostavke za emitovanje programa 24 sata dnevno, te je emitovanje cjelodnevnog programa počelo prvog dana ovogodišnjeg ramazana.

– Oni koji znaju šta je televizija i televizijska produkcija i emitovanje shvatit će koliko značajan iskorak je napravljen. S programske šeme od nekoliko sati, maksimalnom posvećenošću svih uposlenika, u rekordnom roku smo došli u poziciju da imamo cjelodnevno emitovanje programa. To također pokazuje koliki su profesionalci u BIR televiziji, koliko cijene i vole svoj posao i ulogu koju imaju s obzirom da se radi o specifičnoj programskoj ponudi – kazao je Kasim Softić, glavni i odgovorni urednik BIR televizije.

  Reis Kavazović: Nepotizam i korupcija su bolesti našeg društva

Prema riječima Softića, program BIR televizije, njegovi sadržaji, struktura i karakter odraz su onoga što ovu kuću od samog početka čini drugačijom od svih drugih u Bosni i Hercegovini.

BIR televizija, podsjetio je Softić, afirmira islamske vrijednosti, kulturu dijaloga, tolerancije i vrijednosti bosanskohercegovačkog društva.

– S obzirom na medijsku okupaciju Bosne i Hercegovine, nikad prekinutu medijsku agresiju i specijalni rat protiv Bosne i Bošnjaka, jačanje i razvoj BIR TV-a je najbolja investicija kako za budućnost, još više za sadašnjost našeg naroda – poručio je glavni i odgovorni urednik BIR televizije Kasim Softić.