Home » Gradonačelnik Kasumović sa Radončićem i dr. Kacilom: Podrška izgradnji Centra za srce u Zenici

Gradonačelnik Kasumović sa Radončićem i dr. Kacilom: Podrška izgradnji Centra za srce u Zenici

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović održao je danas sastanak sa Fahrudinom Radončićem, privrednikom i liderom Saveza za bolju budućnost BiH i prof. dr. Mirsadom Kacilom, kardiohirurgom i direktorom Centra za srce Sarajevo.

Razgovarano je o brojnim temama, a posebna pažnja posvećena je aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovinu, kao i razvoju grada Zenice.

“Jedinstvenog smo stava da je situacija na području države iznimno teška, da patriotski blok treba postojati i da se istovremeno mora raditi na razvoju, po čemu je Zenica već postala poznata. Sa gradonačelnikom Kasumovićem sam otvorio temu, na koju proteklih dana govorim i sa ostalim liderima stranaka, o jedinstvenom kandidatu opozicije za poziciju člana Predsjedništva BiH”, kazao je Radončić nakon sastanka.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasmović rekao je da su na sastaku još jednom potvrdili svoje opredjeljenje da se dosadašnji Izborni zakon treba promijeniti u dijelu koji se odnosi na uvođenje elektronskog glasanja, kako bi o pobjednicima odlučivali oni koji glasaju, a ne oni koji broje glasove.

“Sastanku je prisustvovao i uvaženi profesor doktor Mirsad Kacila koji je izrazio spremnost da na zemljištu Grada i građana Zenice u krugu zeničke bolnice izgradi najsavremeniju centar za srce. Podržao sam ideju i očekujemo da se krene u realiziranje tog projekta, kako bi građani konačno dobili respektabilan centar. Čekao sam da to učine oni koji vode bolnicu i koji su zaduženi za zdravstvo, međutim, oni su se bavili prozicijama i direktorskim mjestima. Ranije su mene krivili da osporavma razvoj bolnice i njenu modernizaciju, a evo prošla je skoro godina dana otkako je Grad Zenica dao saglasnost, a taj projekt i dalje tapka u mjestu“, poručio je gradonačelnik Kasumović.
Prema riječima prof. dr. Mirsada Kacile, Zeničko-dobojski kanton prati veliki problem koji je u vezi sa zdravstvenim stanjem građana u oblasti kardiologije.

“Spremni smo sa projektom koji već postoji duže vrijeme da se napravi moderan centar za srce u krugu zeničke bolnice, za što je neophodna saglasnost gradonačelnika. Sretan sam što smo danas dobili podršku gradonačelnika Kasumovića da krenemo u ovaj projekat koji će biti jedan od najvećih i najboljih kada se govori o zdravstvenom sistemu u Federaciji BiH”, nakon sastanka u kabinetu gradonačelnika Zenice izjavio je prof.dr. Mirsad Kacila, direktor Centra za srce Sarajevo.

PRESS