Home » Gradska organizacija i Forum žena NES-a Zenica upriličili druženje sa ženama MZ Janjići

Gradska organizacija i Forum žena NES-a Zenica upriličili druženje sa ženama MZ Janjići

Gradska organizacija Narodnog evropskog saveza (NES) Zenica, u saradnji sa Forumom žena zeničkog NES-a, jučer su organizirali posjetu i druženje sa ženama u MZ Janjići.

Tom prilikom je razgovarano o zajedničkim potrebama i interesima, kao i o aktivnostima žena u toj mjesnoj zajednici, a također su dogovorene i zajedničke aktivnosti žena ove mjesne zajednice i Foruma žena NES-a u narednom periodu.

Kako je naglasila predsjednica Foruma žena NES-a Zenica, Nedima Spahić, doček je bio izuzetno srdačan i domaćinski, a iskazana je i spremnost ovih žena da aktivnim učešćem u realizaciji programa NES-a daju svoj puni doprinos pozitivnim promjenama koje su neophodna pokretačka snaga razvoja našeg društva.

Dodajmo još da je ovom druženju prisustvovao i predsjednik Gradske organizacije NES-a Zenica i kantonalni ministar Arnel Isak, koji je istakao da položaj žena u demokratskom društvu mora biti mnogo povoljniji, te da i one same treba aktivno da kreiraju svoju vlastitu ulogu putem političkog i drugog oblika angažiranja u društvu.

  Arnel Isak: Vlada ZDK direktno učestvovala i finansirala projekte izgradnje i rekonstrukcije vodnih objekata na području Grada Zenica

– Danas sam imao priliku družiti se sa ženama mjesne zajednice Janjići i tom prilikom sam se samo još jednom uvjerio kolika je ustvari važnost žena u našem društvu. Osim toga, bilo mi je veliko zadovoljstvo vidjeti ovoliki broj djece, obzirom da su oni naša budućnost i motiv za daljnju borbu – dodao je Isak.