Home » Gradska organizacija NES-a Zavidovići održala predizborni skup u Kovačima (FOTO)

Gradska organizacija NES-a Zavidovići održala predizborni skup u Kovačima (FOTO)

Gradska Organizacija NES-a Zavidovići jučer je održala predizborni skup i upriličila druženje sa mještanima u mjesnoj zajednici Kovači. Tom prilikom su predstavljeni programski ciljevi NES-a i njihovi kandidati za sve nivoe vlasti za predstojeće Opće izbore u BiH.

Prisutnima se u ime domaćina obratio Zahid Avdičević, aktuelni vijećnik u GV Zavidovići, koji je istakao da, iako je vijećnik GDS-a, svoju podršku daje kandidatima NES-a, na čelu sa gradonačelnikom Hašimom Mujanovićem, te je pozvao i svoje sugrađane da podršku takođe daju kandidatima NES-a Zavidovići za sve nivoe vlasti, iza kojih stoje njihova djela.

U ime kandidata za Skupštinu ZDK prisutnima se obratio Samir Karahasanović, govorivši o svome radu i zalaganju, kao i o svemu što je uradio u proteklom mandatu kao zastupnik u kantonalnoj Skupštini.

O kandidatima za Parlament FBiH govorila je Azra Sinanović, aktuelna ministrica u Zeničko-dobojskom kantonu, koja je najprije prezentovala svoj dosadašnji rad u kantonalnoj Vladi, zatim je govorila o brojnim projektima realizovanim na teritoriju Grada Zavidovići, da bi na kraju istakla da će i u narednom periodu nastaviti da radi najbolje što može i uvijek će biti na usluzi građanima.

Prisutnima se obratio i kandidat NES-a za Predstavnički dom Parlamentarne Skupštine Bosne i Hercegovine Samir Šibonjić, koji je pozvao svoje sugrađane da zajedno podrže kandidate NES-a kako bi Zavidovići dobili što bolju poziciju u vlasti.

Pored kandidata, prisutnima se obratio i gradonačelnik Zavidovića doc. dr. Hašim Mujanović, koji je prezentovao projekte i planove koji su urađeni i koji su u toku na teritoriju Grada Zavidovići. Osim toga, Mujanović je dao snažnu potporu NES-ovim kandidatima na ovim izborima te je istovremeno pozvao i građane da izađu na izbore i daju podršku njegovom timu, koji će raditi za bolje sutra ovog grada i svih njegovih građana.