Home » Granična policija BiH spriječila krijumčarenje 48 migranata

Granična policija BiH spriječila krijumčarenje 48 migranata

Granična policija Bosne i Hercegovine (GP BiH) je 3. septembra na graničnom pojasu na području Bosanske Gradiške spriječila krijumčarenje 48 osoba, kako su saopćili, afroazijskog porijekla.

Krijumčarenje je spriječeno u mjestu Gašnica prilikom kontrole autobusa, bosanskohercegovačkih registarskih oznaka. Policajci su tom prilikom utvrdili da su svi putnici, kako je navedeno, strani državljani bez identifikacionih dokumenata, a u upitnicima za migrante izjavili su da dolaze iz Afganistana (21) Pakistana (8) i Bangladeša (19).

  Udruženje 'Porodice tri plus' traži hitno isplatu dječijeg dodatka od 103 KM u FBiH

Vozilom je upravljao A.H. (1965.), državljanin Bosne i Hercegovine koji je, prema nalogu dežurnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, ispitan u svojstvu osumnjičenog i protiv njega će Tužilaštvu biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “krijumčarenje osoba”.

Nakon kriminalističke obrade i saslušanja svjedoka, strani državljani su, uz prijedlog za protjerivanje sa teritorije Bosne i Hercegovine, predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine na daljnje postupanje, saopćili su iz Granične policije.

Izvor: Klix