Home » Graničnoj policiji BiH donirana 270 tisuća KM vrijedna oprema

Graničnoj policiji BiH donirana 270 tisuća KM vrijedna oprema

Pomoćnik ravnatelja za organizaciju i operacije Granične policije (GP) BiH Dragan Kulić primio je u četvrtak programskog koordinatora UNDP-a Edina Serezlića sa suradnicima, povodom isporuke drugog dijela donacija specijalističke opreme u okviru projekta “CIAT” koji financira Vlada Njemačke.

“UNDP godinama kontinuirano pruža podršku Graničnoj policiji BiH kroz razne projekte, a samo od početka ove godine su Graničnoj policiji BiH donirali specijalističku opremu u vrijednosti od gotovo 270.000 maraka kroz projekt za borbu protiv ilegalne trgovine oružjem u BiH (CIAT), a financira se sredstvima Vlade Njemačke”, navodi se u priopćenju Granične policije BiH.

Istaknuli su i kako su pripadnici Granične policije suočeni s povećanom razinom rizika u obavljanju svojih dužnosti, a nedostatak materijalno-tehničkih sredstava dodatno otežava rad policijskim službenicima te je od suštinske važnosti svaka donacija specijalističke opreme kako bi se adekvatno zaštitili, a time i učinkovitije štitili državnu granicu.

  Boračko jezero obogaćeno nizom novih sadržaja

Uz to su nadodali kako se navedeni projekt provodi u okviru aktivnosti na implementaciji “Mape puta za održivo rješenje za suzbijanje nedopuštenog posjedovanja, zloupotrebe i trgovine malokalibarskim i lakim oružjem i pripadajućom municijom na zapadnom Balkanu” do 2024. godine.

Na sastanku su zaključeni daljnji modaliteti suradnje i aktivnosti na zajedničkim projektima, stoji u priopćenju.