Home » Hasanović i Kapo obišli vakcinalne punktove: Za dva dana vakcinisano 713 mališana

Hasanović i Kapo obišli vakcinalne punktove: Za dva dana vakcinisano 713 mališana

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Enis Hasanović, zajedno sa zastupnicom u Skupštini KS Belmom Kapo i zamjenikom direktora Doma zdravlja KS, Admirom Mašovićem, obišao je vakcinalne punktove na lokalitetima Vrazova i Saraj Polje.

– Proces imunizacije protiče u najboljem redu. Pozivamo sve roditelje da vakcinišu svoju djecu, ukoliko to do sada nisu učinili. Imunizacija na ove dvije lokacije se nastavlja i u narednom periodu – istakao je ovim povodom ministar Hasanović.

Dodao je i kako je u protekla dva dana vakcinisano 713 naših mališana.

Vakcinalni punktovi Vrazova i Saraj Polje danas će raditi do 15 sati.

Tom prilikom, naglašeno je i kako vakcina ima dovoljno, kao i da su na raspolaganju našim najmlađim stanovnicima.

– Svaka vakcina i lijek, uključujući i MRP vakcinu, mogu imati neželjena dejstva, ali se ne odobravaju ako je rizik veći od koristi. MRP vakcina prolazi rigorozne kontrole i procjene, sigurna je i rijetke su teške nuspojave. Bolesti od kojih štiti, kao što su morbili, rubeola i zaušnjaci predstavljaju visok rizik od komplikacija. Nuspojave vakcina, poput blage groznice ili osipa, prolaznog su karaktera i ne treba ih smatrati razlogom za preskakanje vakcinacije – poručio je i ovoga puta ministar Hasanović, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.