Home » Hoće li Rusija istupiti iz UEFA-e? Odluka pada sutra, spremni su i na veliku žrtvu

Hoće li Rusija istupiti iz UEFA-e? Odluka pada sutra, spremni su i na veliku žrtvu

Nogometni savez Rusije donijet će sutra odluku o tome hoće li istupiti iz Evropske krovne nogometne organizacije (UEFA).

Rusija je zbog invazije na Ukrajinu pod sankcijama pa je tamošnjoj reprezentaciji i ruskim klubovima zabranjeno učestvovanje u FIFA-inim i UEFA-inim takmičenjima.

“Odluka će sigurno utjecati na to kako će se ruski nogomet razvijati u narednih 10 godina. Iako smo počeli razgovarati o tome, složili smo se da se prvo moraju analizirati svi mogući scenariji i njihove posljedice”, rekao je predsjednik RFS-a Aleksandar Djukov.

Podsjetimo, Rusi su izbačeni iz baraža za Svjetsko prvenstvo, a ne učestvuju ni u kvalifikacijama za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Rusija je od suspenzije odigrala samo tri utakmice, i to su bili prijateljski susreti s Kirgistanom, Tadžikistanom i Uzbekistanom, dok je duel s Bosnom i Hercegovinom otkazan.

Djukov je dodao i da je igranje bez zastave i himne isto jedna od opcija te da mu je i to prihvatljivije od situacije u kojoj se Nogometni savez Rusije sada nalazi.