Home » Igor Vukojević ima nasljednicu: Kćerka Eleonora krenula očevim stopama

Igor Vukojević ima nasljednicu: Kćerka Eleonora krenula očevim stopama

U Bosni i Hercegovini su rijetki primjeri porodica u kojima se muzika baštini kroz generacije. Jedna lijepa priča na ovu temu dolazi iz Doboja iz porodice kantautora Igora Vukojevića.

Nakon njegovog oca Vladimira, Igor je nastavio tradiciju bavljenja muzikom, a talent i ljubav za umjetnost prenio je svojim nasljednicima, sinu Vuku, koji djeluje u okviru rock benda “Chetvorka”, te kćerki Eleonori, koja tek počinje svoj muzički put.

Naime, osmogodišnja Eleonora snimila je svoju prvu pjesmicu “More”, s kojom će imati debitantski nastup kao interpretator na dječijem festivalu “Mali kompozitor” 20. novembra u Banjaluci.

Ona pohađa 3. razred osnovne škole i odličan je učenik. Uz redovno obrazovanje, muzičko znanje „brusi“ kroz časove pjevanja i gitare, a uz renomiran muzički generacijski background pred njom je zasigurno blistava karijera.

– Eleonora je pjesmicu otpjevala preko osmijeha, čuje se njen izraz, bez obzira na tako malo godina i pjevačkog iskustva. Mislim da je suština umjetnosti upravo taj identitet, sposobnost da na sebi svojstven način pjevaš. Ona ima tu odliku, a ostalo ćemo vježbati u godinama koje slijede- kaže Igor Vukojević.