Home » Ima nade za BiH: Studentima se ne živi u domu s imenom ratnog zločinca Karadžića

Ima nade za BiH: Studentima se ne živi u domu s imenom ratnog zločinca Karadžića

Peticija za promjenu naziva obrazovne institucije, koja je dobila naziv po optuženom ratnom zločincu, kruži internetom i već je skupila nekoliko stotina potpisa.

U RS-u se na društvenim mrežama pojavila peticija za ukidanje naziva Studentskog doma “Radovan Karadžić”. Peticija za promjenu naziva obrazovne institucije, koja je dobila naziv po optuženom ratnom zločincu, kruži internetom i već je skupila nekoliko stotina potpisa.

U okviru ove peticije pojavila se i presuda po tačkama za koje je ovaj zločinac osuđen pred Tribunalom. Već se sada govori o mogućim imenima koja bi mogla stajati na domu. Inače, dom je 20. marta na Palama otvorio Milorad Dodik. Pored Dodika, među brojnim zvanicama prisustvovale su kćerka i supruga Radovana Karadžića. Dodik je kazao će to biti dom za studente iz Istočnog Sarajeva.

“Ovim potezom dajemo podršku čovjeku koji je stavio svoj potpis na gradnju Univerziteta u Istočnom Sarajevu, nadamo se da ce proces presude biti zadovoljavajući. Drago mi je što su njegova supruga i kćerka jer on to zaslužuje”, rekao je tom prilikom Dodik.

Slobodna Bosna