Home » Investicije / Džeko i Spahić žele uložiti u Dubrovnik, ali…

Investicije / Džeko i Spahić žele uložiti u Dubrovnik, ali…

Naši reprezentativci Edin Džeko i Emir Spahić najavljuju kako imaju namjeru dio zarađenih miliona uložiti u gradnju luksuznih apartmana u Dubrovniku.

To potvrđuje i činjenica da je ovaj dvojac kupio i zemlju u jednom od najatraktivnijih naselja, ali na gradnju će morati pričekati jer, već duže vrijeme čekaju zeleno svjetlo gradske uprave. Kako tvrde, nadležne službe nemaju razumijevanja za njihove zahtjeve i otežu s izdavanjem građevinske dozvole.

Edin Džeko, poznati nogometaš Rome i reprezentativac BiH, kupio je kuću u Dubrovniku, gdje je često viđan kada bi dolazio na odmor kod prijatelja Emira Spahića. Džeko je kupio veliku kuću s bazenom i pogledom na more, Grebene i Uvalu Sumartin na početku Ulice Petra Svačića koju je izgradio dubrovački arhitekt Stipe Pašalić.

“Poznati bosanskohercegovački nogometaš za luksuznu je vilu na dubrovačkom Babinu kuku iskeširao 2,6 milijuna eura, ali zbog niza čudnih razloga, građevinu dugo nije mogao uknjižiti. Od 2011. godine pravo zaloga na vili ima Dubrovčanin Ivo Jaković, od kojeg su supružnici Pašalić svojedobno uzeli kratkoročni zajam, ali i splitski agent za nekretnine Ante Akrap”, citira Slobodna Dalmacija portal Faktor.ba.

Kako bi mogao kupovati nekretnine u Hrvatskoj, Džeko je morao dokazati da u susjednoj zemlji ima odobren stalni boravak ili pokazati dokaz da obavlja dopuštenu djelatnost. On se, zajedno s bivšim kolegom iz reprezentacije Senijadom Ibričićem, odlučio za ovo drugo i prije tri godine osnovao trgovačko društvo DŽ.E.I., sa sjedištem u Splitu, u kojemu obavlja funkciju člana društva, a njegov otac Midhat je direktor.

  Sutra sunčano vrijeme, temperature na jugu zemlje i do 36 stepeni

Zbog toga je zajednički biznis i izgradnja apartmana tandema Džeko – Ibričić bio sasvim logičan slijed događaja. Naime, ovaj dvojac gradi luksuzni turistički objekt u Grljevcu kod Splita. Riječ je o šest stambenih jedinica s pogledom na more, a budući da se radi o objektu udaljenom samo dvadesetak metara od plaže, cijena će zasigurno biti visoka.

Edin Džeko i Emir Spahić vlasnici su i luksuznih nekretnina u glavnom gradu BiH, piše Faktor. Podug je spisak stanova i nekretnina u Sarajevu čiji je vlasnik Dijamant. Na Poljinama je kupio dva apartmana, jedan stan u novoj zgradi na Socijalnom, kao i u tržnom centru Importanne. Najvrijednija Džekina  nekretnina u šeheru je svakako ona u Titovoj ulici na broju 48, za koju je kompaniji “Šipad Komerc”, platio 4.650.000 KM. Emir Spahić u vlasništvu u Sarajevu ima stanove u blizini stadiona Grbavica i u  zgradi na Socijalnom.

Šta kažu u Gradu Dubrovniku

Za rješavanje takvih predmeta postoji strogo propisana procedura. Ako se ispune svi uvjeti, nema razloga da se ne izađe ususret slavnim fudbaleri. Uskoro će se o ovome očitovati i službeno te odgovoriti je li zahtjev predan i je li poštovana procedura.

 

Radiosarajevo