Home » Inzko potvrdio: Dobio sam prijetnje smrću, prijetili su i mom sinu!

Inzko potvrdio: Dobio sam prijetnje smrću, prijetili su i mom sinu!

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Inzko potvrdio je za N1 da je dobio prijetnje smrću. On je u emisiji Pressing ispričao detalje o tome kako je dobivao prijetnje smrću i od koga.

Visoki predstavnik u BiH je komentirao izjave predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika u kojima ga je nazivao pogrdnim imenima, poput “izmišljene političke figure”, dok je austrijski veleposlanik u BiH Martin Pammer prošao još i gore te ga je Dodik nazvao “smotanim veleposlanikom”, nakon čega je ovaj uzvratio i nazvao ga “uličarom”.

O tome zašto on nije uzvratio na ružne komentare je kazao: “Ja nisam rekao da je uličar, niti sam rekao da je kriminalac. On je rekao da sam ja kriminalac, onda je rekao da sam politička prostitutka. Od njegove stranke sam dobio 5000 karata s porukom ‘Inzko, idi kući’ i to su bile karte omladine SNSD-a, a 20 njih je sadržavalo prijetnje smrću, što sam prijavio državnom Tužiteljstvu”.

“Jedna prijetnja je bila čak protiv mog sina, ali mislim da je Krleža o tome dosta rekao, odnosno da ovakve izjave više govore o onome tko ih je rekao”, dodao je Inzko.

Visoki predstavnik je otkrio i što je pisalo na spomenutim kartama.

“Tamo su bile takve formulacije, na primjer ‘Gavrilo Princip će se vratiti’, ‘28. lipnja moraš paziti’ i tako dalje. Jako je ružno sve to, i kakve veze ima moj sin sa svime? Neke prijetnje su bile formulirane na njemačkom jeziku da znaju gdje mi živimo u Austriji”, istaknuo je Inzko.

Vecernji.ba