Home » Isak se sastao sa delegacijom Udruženja veterana Odreda policije „Bosna“

Isak se sastao sa delegacijom Udruženja veterana Odreda policije „Bosna“

Federalni ministar unutrašnjih poslova sastao se sa delegacijom Udruženja veterana Odreda policije „Bosna“ Murizom Bukvom, predsjednikom udruženja i Aidinom Smailbegovićem, predsjednikom Skupštine.

Gospodin Bukva i gospodin Smailbegović čestitali su ministru Isaku na imenovanju na poziciju federalnog ministra unutrašnjih poslova te ga upoznali sa radom i projektima Udruženja.
Ministar Isak je naglasio da je ponosan na činjenicu kakve su ljudske gromade bile pripadnici policije MUP-a RBiH i da Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova poštuje i cijeni rezultate koje je ova jedinica postigla u ratu. Pripadnici Odreda imali su značajnu ulogu u odbrani zemlje, a svojim zalaganjem i žrtvovanjem su doprinijeli opstanku države Bosne i Hercegovine, promociji mira, tolerancije, ravnopravnosti, multietničnosti i suživota i u najtežim ratnim danima stoga će uvijek imati podršku Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

Gospodin Bukva i gospodin Smailbegović zahvalili se ministru Isaku na podršci na toplom i srdačnom prijemu i naglasili da se raduju nastavku višegodišnje saradnje.