Home » Isak za BHRT: Meni je žao stanovnika RS jer su u velikoj dubiozi i Dodik treba da se bavi tim problemima (VIDEO)

Isak za BHRT: Meni je žao stanovnika RS jer su u velikoj dubiozi i Dodik treba da se bavi tim problemima (VIDEO)

Ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine Ramo Isak bio je gost emisijie BHT1 uživo, a na početku je govorio o posljednjim dešavanjima i tenzijama između njega i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Tenzije su uslijedile nakon izjava ministra Isaka u Zenici, a tiču se posljednjih dešavanja u Gazi.

Izjavu ste gledali i vi i svi gledaoci gdje sam rekao da Gazu treba osluboditi i onda sam naveo sve one koji šute i sve one države koje mogu doprinijeti da se to riješi i da se uključe i riješe, u tom kontekstu, kazao je ministar.

“A gospodin Dodik bi trebao malo da prati medije, malo da čita, . malo da se informiše pa tek tada da iznosi bilo kakve izjave. Ja što se tice Dodika njegova izjava je meni malo i smiješna. Meni je žao samo stanovnika Republike Srpske jer su u velikoj dubiozi i u velikim problemima.”

Naglasio je kako se Dodik treba baviti tim problemima.

“I umjesto da se bavi rješavanjem tih problema, da gradani Republike Srpske žive dosta bolje i da riješi ekonomske probleme, on se bavi nekim izjavama. To je za predsjednika jednog entiteta malo smiješno i neozbiljno, ali evo šta će te, svako ima pravo da iznese svoje mišljenje i to je vjerovatno njegovo mišljenje i to govori o njemu, ne o meni.”

Podsjetimo Dodik je između ostalog kazao:

“To je smlata koja jakim izjavama želi pokriti djelovanje. Neka proba osloboditi. Neka oslobodi mamu. To je težak trenutak koji postoji u sukobu između Izraela i Palestine, prije svega Hamasa. Ono što su učinili 7. oktobra spada u zločin koji je skrenuo pažnju cijelog svijeta”.

Dodik je još kazao da Izrael ima pravo da se brani ali da je potresno gledati slike djece iz Gaze i ubijenih civila.

Ministar Isak je govorio i o sigurnosnoj situaciji u našoj zemlji te drugim aktuelnostima. (BHRT)