Home » “Islam i zapad u mišljenju Mustafe Busuladžića” autora hfz. doc. dr. Mevludina ef. Dizdarevića. – Promocija u Zenici

“Islam i zapad u mišljenju Mustafe Busuladžića” autora hfz. doc. dr. Mevludina ef. Dizdarevića. – Promocija u Zenici

U prepunoj sali hotela “Zenica” u Zenici promociju ovog jedinstvenog istraživačkog djela prisustvovao je veliki broj zeničana, tako da je sala hotela bila premala da primi sve zainteresirane posjetitelje.

Moderator mr. Jakub ef. Salkica glavni imam MIZ Zenica predstavio je promotore knjige, uvažene profesore i doktore prof. dr. Nusret Isanović, prof. dr. Enes Durmišević i Mustafa Spahić Mujki, koji su uz autora hfz. doc. dr. Mevludina ef. Dizdarevića, govorili o knjizi koja će zasigurno zauzeti posebno mjesto u novijoj eri Bošnjaka koji su silom komunističke vlasti bili ubijani i nestajali sa lica zemlje.

Ovo je djelo koje ogoljuje laži iz skorije historije komunističke vladavine ali u isto vrijeme precizno i detaljnio govori o liku i djelu rahmetli Mustafe Busuladžića stavljajući ga u naše vrijeme i radeći komparaciju sa današnjim aktuelnostima problematike islama, Bošnjaka i zapada.

IMLTV