Home » Ivanić: Priče o prekompoziciji Vijeća ministara – medijske špekulacije

Ivanić: Priče o prekompoziciji Vijeća ministara – medijske špekulacije

Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić nazvao je medijskim spekulacijama pojedine tvrdnje u vezi s mogućom rekonstrukcijom Vijeća ministara i formiranjem nove skupštinske većine na nivou BiH, u kojoj bi umjesto Saveza za promjene bio SNSD.

“U BiH je sve moguće, ali mislim da je to teško ostvariti jer bi to podrazumijevalo novog mandatara, a njega nema bez moje saglasnosti”, rekao je Ivanić.

On je u izjavi novinarima u Prijedoru najavio da će predložiti dopunu mehanizma koordinacije i to, kako kaže, jednu rečenicu koja bi pojasnila da se odluke donose glasovima entiteta, odnosno Federacije BiH i Republike Srpske.

Ivanić smatra da će se time biti razriješeni svi prigovori.

“Da ne bi bilo problema, s obzirom da je u odluci rečeno da se odluke donose glasovima svih prisutnih, što znači i glasovima entiteta, predložit ću dopunu mehanizma koordinacije, koja će biti jedna rečenica i koja pojašnjava da to obavezno podrazumijeva glasove entiteta. Sve prigovore smo razriješili tim malim dodatkom, ako je to suština. Na tome ću u narednim danima pokušati da insistiram”, rekao je Ivanić, nakon razgovora sa gradonačelnikom Prijedora Markom Pavićem.

On je ponovio da i dalje smatra da mehanizam koordinacije nema nijednog elementa koji bi bio štetan za RS.

BHRT

Tags