Home » Izet Hadžić odgovorio Mektiću i prijetnjama represijom

Izet Hadžić odgovorio Mektiću i prijetnjama represijom

Izet Hadžić, predstavnik grupe muslimana iz sela Ošve kod Maglaja, oglasio se nakon što je Islamska zajednica u BiH objavila spisak paradžemata koji su odbili integraciju u IZ u BiH. Hadžić je prokomentarisao izjavu ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića koji nije isključio represiju u slučaju paradžemata.

U intrevjuu za N1, ministar sigurnosti Dragan Mektić je kazao da uopšte ne isključuje represiju i ne bježi od nje kada su u pitanju paradžemati.

“Primjenjivat ćemo je u skladu sa zakonodavstvom BiH. Radit ćemo to u koordinaciji sa tužilaštvima s njihovim naredbama sa sudovima i ono sve što budemo poduzimali ne isključuje represiju ali će represija biti u skladu sa zakonima”, kazao je Dragan Mektić za N1.

Izet Hadžić je “pozvao muslimane gdje god se nalazili, a posebno one koje nazivaju paramuslimanima i koji su učestvovali u pregovorima sa IZ, da riječ i pretnje o represiji prihvate mirno i dostojanstveno”.

“Nemojte dozvoliti zbog činjenice da je IZ u BiH, dala svoj doprinosu u proganjanju istih, a što upravo dokazuju riječi raznih ministara, budete naivni i nestrpljivi pa da govorite ili uradite nešto kako bi se osvetili, ne smijete biti razlogom destrukcije i nereda. Naši neprijatelji jedva čekaju da nas zavade sa bošnjačkim narodom. Riječi koje ministri koriste su upravo najbolji pokazatelj da se želi selefijsko-bošnjački sukob. Tako mi Allaha ako osaburamo, nećemo biti poniženi, ali ne smijete izazivati nikakve sukobe ili napade bilo kakve vrste. Svima onima koji nas podržavaju neću halaliti ako urade bilo šta što može izazvati uznemiravanje bilo koga i na bilo koji način”, pručio je Izet Hadžić iz sela Ošve.

N1