Home » Izetbegović i Radončić razgovarali o Mostaru, zajedničkom nastupu na izborima i ekonomiji

Izetbegović i Radončić razgovarali o Mostaru, zajedničkom nastupu na izborima i ekonomiji

Danas je u zgradi Predsjedništva BiH održan sastanak predsjednika SDA i SBB Bakira Izetbegovića i Fahrudina Radončića.  Više od sat vremena razgovarali su o odnosima ove dvije stranke, o Mostaru, zajedničkom nastupu na lokalnim izborima, a najviše vremena posvećeno je ekonomskim pitanjima, piše novinska agencija Patria.

Radončić je iskazao zadovoljstvo što je i za SDA i za SBB prioritet upravo ekonomija.

-Izetbegović i ja imamo isti stav. Nema podjele Mostara i najvažnije je da svako rješenje bude mostarsko, rekao je Radončić, dodajući da je prijedlog SDA i SBB koji je danas dogovoren optimalna opcija oko koje se svi mogu dogovoriti.

SDA će, kako je najavio Izetbegović, na sjednici Predsjedništva ove stranke u srijedu donijeti odluke vezane za zajednički nastup sa SBB na lokalnim izborima. Također, rekao je da Radončić s pravom insistira na ubrzanoj gradnji infrastrukture sa čime treba što prije započeti.

Kada je riječ o Mostaru, Izetbegović je izrazio uvjerenje da će prijedlog SDA i SBB dobiti podršku u Predstavničkom domu Parlamenta BiH.

-Mislim da će ovaj prijedlog dobiti podršku Srba,  a nadam se i Hrvata. Bilo bi dobro da se nađemo svi na ovom modelu, možda uz manje izmjene. Najbitnije je da su sada SDA i SBB zajedno u ovome, rekao je Izetbegović.

NAP