Home » Izgubio kontrolu nad vozilom i udario u parkirana vozila ispred Binga u Brezi

Izgubio kontrolu nad vozilom i udario u parkirana vozila ispred Binga u Brezi

Dvije osobe su povrijeđene u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć u Brezi kada je vozač Seata izgubio kontrolu i na parkingu udario nekoliko parkiranih vozila.

Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona za Klix.ba su kazali da se nesreća dogodila oko 20:30 sati, kada je vozač Seata izgubio kontrolu nad vozilom te na parkingu ispred Tržnog centra Bingo udario u parkirana vozila.

Prema riječima očevidaca vozač se kretao iz pravca Sarajeva prema Brezi te je nakon što je izgubio kontrolu nad vozilom, iz za sada nerazjašnjenih okolnosti, kretanje nastavio ka parkingu Binga gdje se zaustavio.

– Saobraćajna nesreća dogodila se u ulici Rudarska kod Tržnog centra Bingo, a učestvovala su dva vozila. Seatom je upravljao K. A. (2000. godište), a u vozilu se nalazio u suvozač C. B. (2000.) kojem su u Kantonalnoj bolnici Zenica konstatovane lakše tjelesne povrede. Drugim vozilom marke “renault” upravljala je S. A. koja je prebačena u Kliniku urgentne medicine (KUM) u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), odakle čekamo informacije o stepenu povreda – kazao je dežurni operativni u MUP-u Zeničko-dobojskog kantona.

Izvor: klix.ba