Home » Jadranka Stojaković preminula u Banjoj Luci u 66. godini

Jadranka Stojaković preminula u Banjoj Luci u 66. godini

Legendarna kantautorica Jadranka Stojaković umrla je sinoć u Banjoj Luci, gdje je i živjela posljednjih nekoliko godina.

Jadranka Stojaković umrla je sinoć nakon duže bolesti, potvrđeno je za Klix.ba iz Doma za starije osobe Banja Luka, gdje je Jadranka boravila posljednjih godina.

Jadranka je bolovala od multipla skleroze, odnosno od bolesti motornog neurona. Iako je u životu bila veliki borac, Jadranka nije izdržala. Bila je jedna od omiljenih muzičarki na prostoru bivše Jugoslavije, o čemu svjedoči velika podrška koju je imala od svojih kolega dok se nalazila u postelji.

Rođena je 24. jula 1950. godine u Sarajevu, gdje je i počela svoju muzičku karijeru. Tokom kasnih 1970-ih počela se baviti obradom sevdalinki starih gradskih ljubavnih pjesama, kao i obradom poezije srpske pjesnikinje Desanke Maksimović u novom muzičkom aranžmanu.

Jedan dio života provela je i u Japanu. Za njen 23-godišnji boravak u Japanu, gdje je otišla 1988. godine, “krivac” su XIV zimske olimpijske igre u Sarajevu i album sa tradicionalnim jugoslavenskim pjesmama koji je dijeljen stranim gostima. Japanski novinar je ploču poslao u Japan i uskoro je uslijedio poziv na festival, a poslije i ugovor na četiri godine.

Pored brojnih numera koje je izvela, ističe da su joj karijeru obilježile tri pjesme “Što te nema”, “Ima neka tajna veza” i “Sve smo mogli mi”.

Klix