Home » Jasmin Burek promovisao album “Kad kažu ljubav”

Jasmin Burek promovisao album “Kad kažu ljubav”

Jasmin Burek nakon uspješne promocije albuma „Kad kažu ljubav“ u našoj zemlji, polako pjesme promovira širom regiona. Sve popularnijem pjevaču posebno je drago zbog pozitivnih reakcija kolega, ali i novinara i ljubitelja njegovih pjesama.

– Kad pogledam unazad i analiziram svoj dosadašnji rad, vidim da sam imao dobar osjećaj i da nisam pogriješio što sam bio uporan i predano radio na svom stilu muzike i načina na koji to radim. Gledajući u budućnost vidim i osjetim taj neki stvarni uspjeh, bez prividne sreće i zablude u koju mnogi, nažalost, upadnu. Ovo sve govorim i siguran sam u to zbog stvarnog osjećaja i stanja. Nekad sam mjesecima tražio od autora da mi prodaju lijepu pjesmu koja se meni dopada i nisam mogao tako lako doći do dobre pjesme, međutim, stvari su se promijenile.

Sad je obrnuto, sad autori, slobodno mogu reći da se utrkuju ko će prije da mi pokloni svoju pjesmu, da je snimim i da pjesma ugleda svjetlo dana – kaže Jasmin Burek.
Ističe da je sa novim albumom postavio standard folk muzike u BiH, s tim da se produkcijski treba i može uvijek bolje.

– Ovih dana je aktuelan Ilidžanski festival. Imam dobru pjesmu, imam namjeru da pobjedim . Svi znamo šta ovaj odlični muzički događaj znači u cijelom regionu – kaže Burek.