Home » JP “Grijanje”: Grijna sezona u Zenici počinje na vrijeme

JP “Grijanje”: Grijna sezona u Zenici počinje na vrijeme

Javno preduzeće “Grijanje” Zenica obavještava građane, korisnike sistema daljinskog grijanja, da će predstojeća grijna sezona 2021./2022. godina početi na vrijeme, sutra, 15. oktobra.

Nakon što su otkloljeni svi tehnički problemi i dogovoreni uslovi sa kompanijom “ArcelorMittal” Zenica, potpisali smo obostrani ugovor i počinje isporuka toplotne energije.

Građani će tople radijatore imati već sutra, a nova grijna sezona, prema važećoj Odluci o zagrijavanju, trajati će sve do 15. aprila 2022. godine.

Ovim putem želimo se zahvaliti Gradskoj upravi Zenica na čelu sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem koja je, zajedno sa našim preduzećim, uložila maksimalne napore na prevazilaženju svih prepreka koje smo imali kako bi nova grijna sezona počela.

  U bolnicama u ZDK na liječenju zbog infekcije Covid-19 trenutno 14 pacijenata

Također, posebno se zahvaljujemo na susretljivosti kompaniji “ArcelorMittal” Zenica ne čelu sa direktorom Nikhil Mehtom, a koji su još jednom pokazali da su društveno odgovorna kompanija i pokazli su maksimalno razumijevanje.

Zajedničkim naporima uspjeli smo osigurati da topli radijatori građanima budu već sutra, odnosno na vrijeme i prema Odluci o zagrijavanju. Nadamo se stabilnom grijanju, ali i da će novi kotlovi sa generacijskog projekta “Toplana” Zenica, također, čim prije početi sa radom što će zauvijek riješiti dugogodišnji problem zagrijavanja grada.

 

U Zenici, 14. Oktobar 2021. godine.