Home » JU Dom zdravlja Zenica: Demant na neistine u reakciji bivše direktorice

JU Dom zdravlja Zenica: Demant na neistine u reakciji bivše direktorice

Nakon što smo jučer obznanili da smo medicinski plin nabavljali prema ustaljenoj ranijoj, dugogodišnjoj, praksi prethodnog menadžmenta i to od firme “Istrabenz plini” d.o.o. Breza, u pojedinim medijima objavljena je reakcija Selvedine Sarajlić- Spahić, bivše direktorice “Doma zdravlja” Zenica, koju je objavila na društvenoj mreži Facebook, a koja obiluje neistinama.

“Odgovorno tvrdim da ta praksa nije naslijeđena od menadžmenta kojim sam rukovodila do polovine 2020. godine”, tvrdi Sarajlić Spahić u svome odgovoru, a što demantuju dokumenti koje objavljujemo.

Naime, u januaru 2020. godine tadašnja direktorica potpisala je direktni sporazum o nabavci medicinskih plinova sa firmom “Istrabenz plini” d.o.o. Zenica. Inače, “Istrabenz plini”  d.o.o. Zenica firma u 2019. godini kupila je firmu GTG plin upravo u godini kada je Sarajlić Spahić potpisala novi ugovor sa ovom firmom za nabavku medicinskog plina.

  Sa NES-ovog skupa u Tešnju poručeno: Glasanjem za jedne te iste svojoj djeci kupujete kartu u jednom pravcu

 

Žalosno je da direktorica dr. Selvedina Sarajlić Spahić pokušava obmanuti javnosti izbjegavajući kazati da se radi o istim dobavljačima, međutim, samo su mijenjali nazive firmi, što dokazujemo sljedećim dokumentom.