Home » Kakvo vrijeme najavljuju za narednu sedmicu pred nama

Kakvo vrijeme najavljuju za narednu sedmicu pred nama

U srijedu i četvrtak vrijednosti temperatura neće prelaziti 20 stepeci Celzijusa, što je značajno niže u odnosu na protekli period. Sutra širom zemlje vrijednosti maksimalnih temperatura bit će između 13 i 19 stepeni. Ni u Hercegovini temperature neće preći 20 stepeni Celzijusa. Dakle, narednih dana jutarnje vrijednosti temperatura kretat će se između tri i osam u Bosni, a nekoliko stepeni više u Hercegovini.

Kako prognozni period koji traje do sredine aprila bude odmicao, tako će i vrijednosti temperatura rasti. To znači da ćemo sedmog i osmog aprila ponovo imati 25 stepeni u Bosni, a u Hercegovini nekoliko stepeni više. Napomenut ću da to i dalje nisu rekordne temperature zraka za april. Rekordi se kreću između 30 i 33 stepena Celzijusa. Najtopliji grad tokom ovog mjeseca je Zenica sa rekordom 33,1 stepeni Celzijusa, što je izmjereno 28. aprila 2012. godine – ističe Krajinović.

Od srijede slijedi duži stabilniji period, a to znači da u narednih deset dana neće biti promjene vremena.

– Od srijede bez padavina i sa obiljem sunca. Slijede nam i bajramski praznici, precizna analiza najbolja je iz kratkoročnih vremenskih prognoza, dakle, tri, četiri dana prije određenog datuma, u ovom slučaju Bajrama. Ali, prema sadašnjim pokazateljima, u narednih sedam do 10 dana imat ćemo stabilno vrijeme – kazao je Krajinović.

Tags