Home » Kamerni teatar ‘55: Pred mnogobrojnom publikom predstavljen novi broj časopisa “Život”

Kamerni teatar ‘55: Pred mnogobrojnom publikom predstavljen novi broj časopisa “Život”

U Kamernom teatru ‘55 pred mnogobrojnom publikom predstavljen je jubilarni deseti broj nove serije književnog časopisa “Život” koji donosi niz zanimljivih sadržaja.

Uz glavnog urednika Almira Bašovića novi broj su predstavili Matija Bošnjak i
Vahidin Preljević. Svoje pjesme su čitali članica redakcije Jasna Šamić te predsjednik Društva pisaca Hadžem Hajdarević, zatim Asmir Kujović i Goran Samardžić. Izlazak broja je pomogla Ambasada Republike Slovenije, pa se prisutnima obratila i ambasadorica Slovenije Zorica Bukinac. O rubrici u kojoj je predstavljena savremena slovenska književnost govorio je Pavel Ocepek.

Osim velikog bloka posvećenog slovenskoj književnosti, novi broj “Života” donosi niz zanimljivih sadržaja. Broj otvara intervju sa velikim makedonskim pjesnikom Bogomilom Đuzelom, dobitnikom nagrade Bosanski stećak na 57. sarajevskim danima poezije. Zatim su tu tekstovi o knjigama koje su obilježile 2018. godinu, i to u dvadesetak svjetskih jezika i kultura. Uz uobičajeno praćenje savremene bh. književne produkcije i produkcije u regionu te veliki broj prikaza knjiga i prijevoda sa nekoliko jezika, u novoj rubrici posvećenoj savremenoj bh. fotografiji predstavljen je fotograf Almin Zrno – rekli su iz uredništva književnog časopisa “Život”.