Home » Kanton Sarajevo dobio novu Vladu koju će voditi premijer Nihad Uk

Kanton Sarajevo dobio novu Vladu koju će voditi premijer Nihad Uk

Skupština Kantona Sarajevo danas je sa 22 glasa “za”, 10 “protiv” i dva  “suzdržana” potvrdila sastav nove Vlade KS, na čijem čelu će biti Nihad Uk. Premijer i ministri, su pred zastupnicima Skupštine položili i svečanu zakletvu.

Darja Softić Kadenić iz Naše stranke je  ministrica pravde i uprave, Haris Vranić iz SDP-a BiH je ministar zdravstva, Almir Bečarević iz Stranke za BiH  ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša, Adnan Šteta iz SDP-a BiH je ministar saobraćaja,a  Enda Pavić Pečenković iz SDP-a BiH  ministrica rada, socijalne politike, raseljenih lica i izbjeglica.

Također, Admir Katica iz NiP-a je ministar unutrašnjih poslova, Zlatko Mijatović iz NiP-a je ministar   privrede, Naida Hota-Muminović iz NiP-a   ministrica odgoja i obrazovanja, Pavle Krstić iz NS-a   ministar  za nauku, visoko obrazovanje i mlade, Kenan Magoda iz SDP-a BiH  ministar kulture i sporta, Emir Dedović iz Stranke za BiH   ministar finansija, dok je Omer Osmanović iz NIP-a ministar za boračka pitanja.

Na istoj sjednici pred zastupnicima će biti i prijedlog imenovanja nove dopredsjedavajuće Skupštine KS Jelene Pekić, umjesto Igora Stojanovića, zbog njegovog imenovanja za potpredsjednika Federacije BiH.

Također su na sjednici dodijeljena i dva zastupnička mandata i to Belmi Kapo ispred SDP-a BiH, te Mersihi Mehmedagić ispred NiP-a.