Home » Kardinal Puljić slavio euharistiju za zatvorenike u KPZ Zenica

Kardinal Puljić slavio euharistiju za zatvorenike u KPZ Zenica

Na poziv župnika župe Sv. Josipa u Zenici vlč. Marina Marića i članova uprave zatvora u Zenici, kardinal Puljić je posjetio katolike koji odslužuju kaznu u ovoj ustanovi.

Kardinalov pohod zeničkom zatvoru započeo je svetom misom u zatvorskoj kapelici kojom je proslavljen spomendan Sv. Jakova Markijskog. Na početku slavlja je župnik vlč. Marić pozdravio 30-ak prisutnih osuđenika te je izrazio zahvalnost i dobrodošlicu kardinalu Puljiću.

U prigodnoj homiliji kardinal Puljić najprije je podsjetio na neke događaje iz života sv. Jakova Markijskog. U nastavku propovijedi naglasio je važnost i potrebu suobličavanja života po primjeru Isusa Krista. Podsjetio je prisutne da bez obzira na situaciju u kojoj se nalaze imaju svoje dostojanstvo i milost vjere koju su primili krštenjem. Potaknuo ih je da imaju pogled usmjeren na Božji sud koji čeka svakog čovjeka i izrazio im svoju blizinu kojom je, kako je istaknuo, htio posvjedočiti Božje milosrđe i njegov poziv svima na kajanje.

Nakon Svete mise uslijedilo je druženje uz kavu za vrijeme kojega su zatvorenici imali priliku kardinalu Puljiću postaviti pitanja i razgovarati s njim, a svatko je od kardinala Puljića na poklon dobio krunicu.

Kardinalov pohod kazneno popravnom zavodu završio je ručkom s ravnateljem zavoda i njegovim najbližim suradnicima.

drukciji.ba