Home » Kasumović za ”Avaz”: Neka Šepić ostane sam i vodi stranku, ja se povlačim

Kasumović za ”Avaz”: Neka Šepić ostane sam i vodi stranku, ja se povlačim

Nakon današnjeg stranačkog Kongresa, na kojem je za predsjednika Nezavisnog bloka ponovo izabran Senad Šepić, Fuad Kasumović, dosadašnji potpredsjednik ove stranke, potvrdio je za “Avaz” da napušta Nezavisni blok.

– Prije svega, to nije bio Kongres. I sada se smijem svemu. Dvije godine ponavljam da me nikada nije zanimalo mjesto predsjednika. Na ovaj potez sam se odlučio kada su mi svi ljudi s terena javili da Šepić u tajnosti priprema Kongres i da je jedini kandidat. Nijedan medij nije bio prisutan. To vam sve gori – kaže Kasumović.

Tvrdi da je Šepić okupio svoju ekipu i da je radio sve ono na što se ranije žalio da se radi u SDA.

– Na kraju je uradio isto. Ušao sam u prostoriju gdje su se brojali glasovi, počeli su me tjerati vani. Šepić je ušao i rekao da ne mogu biti tu. Vidio sam svojim očima da jedan bunt papira, glasačkih, odlažu i drugi vade. Smiješno – ističe Kasumović.

Izričit je i kaže da će napustiti sve funkcije u ovoj stranci.

– Slogan je “Poštena država”, a ako je ovo pošteno… Neka Šepić ostane sam i vodi stranku, ja se povlačim – poručio je Kasumović.

Na naš upit hoće li osnovati svoju stranku ili političko djelovanje nastaviti kao samostalan i nezavisan, Kasumović nije mogao precizirati svoje planove.

– Za sada ne znam. Sad zasad se samo smijem svemu – rekao je on.

Podsjetimo, u utrci za lidera stranke bili su Senad Šepić i Fuad Kasumović, a nakon današnjeg glasanja, Šepić je dobio 146 glasova, a Kasumović 46.

Kako saznaje “Avaz”, cjelokupni Gradski odbor Nezavisnog bloka Zenica nakon današnjeg glasanja na Kongresu napustio je ovu stranku.

Avaz.ba