Home » Kljako na skupu u Jablanici poručio: “Fer i pošten pristup izborima najveća je vrijednost NES-a” (FOTO)

Kljako na skupu u Jablanici poručio: “Fer i pošten pristup izborima najveća je vrijednost NES-a” (FOTO)

Kinosala u Jablanici premala je bila sinoć da bi primila sve članove i simpatizere NES-a, koji su došli podržati ovu stranku. Više od 100 ljudi je ostalo van sale.

U ulozi domaćina prisutne su pozdravile predsjednica Općinskog odbora Jablanica, magistrica arhitekture Selma Vila, Merima Begić, profesorica razredne nastave i kandidat za Parlament FBiH, Amira Mehmedagić, diplomirani ekonomist i kandidat za Skupštinu HNK, te Azra Gusić, kandidat za Parlament BiH.

“Fer i pošten pristup izborima je najveća vrijednost NES-a! Mi želimo fer, poštene i transparentne izbore! Svaki naš posmatrač će biti educiran da prepozna svaku nepravilnost i istu je obavezan proslijediti CIK-u i dežurnom tužiocu. Bit će obučeni o zakonskim odredbama i načinu prijavljivanja ako prepoznaju neregularnosti.

Vi ste naša snaga, 150 ljudi, koji nisu mogli večeras ući na ovaj skup, garant su našeg pobjedničkog rezultata! Mi smo osnovani prije 16 mjeseci i vaša brojnost na našim skupovima je znak da ste prepoznali političku snagu, koja ima kapacitet da poboljša kvalitet života i vrati nadu da se vrijedi boriti za našu djecu i državu! Mi vaše povjerenje nećemo iznevjeriti”, poručio je Anel Kljako, nosilac liste za Parlament FBiH.

Na skupu su se još obratili i nosilac liste za Parlament BiH Mesud Hero, nosilac liste za Skupštinu HNK Nermin Vrtić, zamjenik predsjednika NESBiH Ibrahim Hadžibajrić, i predsjednik BPS-a, prvi komandant Armije RBiH general Sefer Halilović.

“Bosni i Hercegovini je potrebna narodna stranka, koja će praviti novu Bosnu i Hercegovinu, takva je stranka NES. Koalicija NES – BPS u Hercegovini je dašak svježine i promjena na političkoj sceni. Nacionalne stranke su srušile ustavni poredak Bosne i Hercegovine. Ovi izbori su naročito važni u Hercegovini i svi zajedno moramo učiniti sve da NES ima što je više moguće delegata, jer mi imamo dva cilja – vratiti ustavni poredak Republike Bosne i Hercegovine i učiniti Bosnu i Hercegovinu zemljom blagostanja. Dobro vodite računa za koga glasate i kome dajete vlast”, rekao je Halilović.