Home » KO SBB ZDK raspada se na dvije struje: Ismet Sarajlić ili Nasir Beganović pitanje je sad?

KO SBB ZDK raspada se na dvije struje: Ismet Sarajlić ili Nasir Beganović pitanje je sad?

Od Općih izbora 2014.godine KO SBB ZDK nije uspio duži period da funkcioniše bez turbulencija koje su počele sa otvorenim pismom SBB-ovih zastupnika u Skupštini ZDK upućenom Fahrudinu Radončiću na što on nije ozbiljno reagovao, a što će kasnije rezultirati i istupanjem iz stranke dva skupštinska zastupnika Amre Jupić i Kemala Mušinbegovića.

Nakon što su ušli u vlast raspadom koalicije SDA/DF i raspodjelom ministarskih i drugih funkcija po javnom sektoru dolazi do novih sukoba mišljenja, a sve kulminira Izbornom sjednicom Gradskog odbora SBB BIH Zenica koju je demonstrativno napustilo 19 članova (20 nije glasalo) iz revolta prema kandidatima, koji su predloženi za predsjednika Gradskog odbora.

Nasir Beganović
Ismet Sarajlić

 

Istovremeno, tri Gradska vijećnika SBB BIH Zenica od ukupno četiri vijećnika nisu pružili podršku predloženim kanidatima, a radi se o Jasminu Hodžiću i Dževadu Hamziću.

Kako saznaje Visoko.co.ba KO SBB ZDK raspada se na dva tabora. U jednom je Nasir Beganović, kantonalni predsjednik i šef kluba SBB-a u Parlamentu FBiH. Dok je u drugom taboru Ismet Sarajlić, dosadašnji predsjednik GO SBB Zenica i delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH.

Ovim povodom održana je i press konferencija na kojoj su bila prisutna i tri gradska vijećnika u GV Zenica koji podržavaju Sarajlića koji tvrdi da je podnio ostavku ostavku kako bi se izabrao legalan predsjednik, a ne neko ko je nametnut i ko prema njemu nema podršku GO SBB Zenica.

Kako tvrdi naš dobro obaviješteni izvor iz Centrale u Sarajevu uvedeno je Povjereništvo i za povjerenika imenovan je Jasmin Hodžić, viječnik u Gradskom vijeću Zenica.

Visoko.co.ba