Home » Komemoracija Husejinu Smajloviću

Komemoracija Husejinu Smajloviću

Komemoracija u spomen prvog gradonačelnika Zenice Husejina Smajlovića, koji je preminuo jutros u 65. godini života, održana je u velikoj sali Gradske uprave.

U prepunoj sali Gradske uprave od Smajlovića su se oprostili članovi njegove porodice, rodbina, prijatelji, saradnici i građani.

Sekretar grada Zenice Selver Keleštura je govorio o Husejinu Smajloviću kao čovjeku velikog srca.

FOTO: direktno.ba
FOTO: direktno.ba

“Husejin Smajlović je bio jedan od najzaljubljenih u grad Zenicu. Bio je čovjek velikih ideja, osoba koja je doprinjela mnogo ovom gradu. U svom radu je ostvario velike rezultate, a koliko je uradio za svoj grad to najbolje znaju njegovi građani. Iskazujem duboko žaljenje njegovoj porodici. Neka mu je vječni rahmet.”

Načelnik Goražda Muhamed Ramović je rekao:

“Husejin Smajlović je bio jedan od najuspješnijih i jedan od najboljih gradonačelnika u Bosni i Hercegovini. Jedini je gradonačelnik koji je na prošlim izborima ostvario najveći broj glasova birača od svih drugih kandidata u gradovima BiH. Svi mi koji smo ga poznavali znali smo koliko se borio za Zenicu i njene građane. Zenica je izgubila jednog velikog čovjeka. Smajlović je ostavio iza sebe uređen grad, kojeg će se buduće generacije sjećati, a sadašnje pamtiti.”

FOTO: direktno.ba
FOTO: direktno.ba

Prisutnima se obratio i prof. dr. Fikret Karčić, član Ustavnog suda Islamske zajednice u BiH, čiji je član bio i Smajlović, koji je govorio o radu i požrtvovanosti Smajlovića, te predsjednik Gradskog odbora SDA Ibrahim Šišić.

Nakon održanog komemorativnog skupa, u 17 sati će se na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici klanjati Dženaza namaz, nakon kojeg će biti obavljen ukop na mjesnom mezarju u Obrenovcima kod Zenice.

Zenit