Home » Kozlić: Ponosan sam na stipendiste Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK

Kozlić: Ponosan sam na stipendiste Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK

“Naši vrhunski sportisti, stipendisti Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, i ove godine su ostvarili izvanredne rezultate.

Amel Tuka je naš najuspješniji sportista, prvi je ostvario normu za Olimpijske igre “Tokio 2021” (800 m) u češkom gradu Ostrava sa rezultatom 1:44,95. Aktuelni je viceprvak svijeta na 800 m i najbolji sportista BiH. Tu je i Mesud Pezer u bacanju kugle. On je u švedskom gradu Vaxjo ostvario normu za Olimpijske igre “Tokio 2021” sa daljinom 21.48m, također je nagrađen za vrhunski rezultat za 2020. godinu od strane Olimpijskog komiteta BIH.
Elvedina Muzaferija je u Val d’Isere nastupala na Svjetskom kupu u brzim disciplinama. Elvedina je vozila dvije trke spusta i jednu trku super G, a svojim rezultatima ovog vikenda uspjela je ostvariti normu za nastup na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu 2022.
Ahmed Krnjić je nastupio na najvećoj borilačkoj smotri pod nazivom “Megdan Fighting” u kickboxingu u Srbiji, ostvario je pobjedu nad crnogorskim predstavnikom i potvrdio dobru formu. U 2021. godini ga očekuje odbrana pojasa prvaka Evrope ili napad na titulu prvaka svijeta.

  FOTO: Svi problemi predizbornog asfalta u Zenici

ISKRENE ČESTITKE NA REZULTATIMA I HVALA NA PROMOCIJI BIH U SVIJETU!”

 

prof.dr.Spahija Kozlić, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK