Home » Krizni štab preporučio prolongiranje nastave u ZDK za sedam dana, sutra odluka Vlade

Krizni štab preporučio prolongiranje nastave u ZDK za sedam dana, sutra odluka Vlade

Prolongiranje nastave u ZDK – Početak drugog polugodišta u osnovnim i srednjim školama u Zeničko-dobojskom kantonu će biti prolongiran, potvrđeno je za Zenicablog u Kriznom štabu Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona, a konačnu odluku o tome donijeti će ujutro Vlada ZDK.

U Zenici je danas održana sjednica Kriznog štaba, na kojoj je donesena preporuka Vladi Zeničko-dobojskog kantona da donese odluku o produženju zimskog raspusta za sedam dana.

Sjednica Vlade ZDK je na rasporedu sutra, a kako je za naš portal potvrdio ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Spahija Kozlić, u njenom dnevnom redu nije bilo planirano da se raspravlja o odlukama i preporukama Kriznog štaba. Dosadašnja praksa je bila da se poštuju preporuke Kriznog štaba ZDK, koje su usvajane kao Odluke Vlade.

  Đački dom u Zenici popunio kapacitete i za narednu školsku godinu uvećao cijenu smještaja za 13 KM

– Usmeno smo informisani od članovaŠtaba o današnjim Preporukama i očekujem da ih ujutro na sjednici Vlade, koja počinje u 9 sati, dobijemo u pismenoj formi i da ih onda razmatramo. Procedura je sljedeća – nakon što Vlada donese odluku, ja ću potom u prijepodnevnim satima uputiti instrukcije svim školama, rekao nam je ministar Kozlić, koji trenutno mijenja premijera i rukovodi Vladom ZDK.

U posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini registrovano je 2.992 nova slučaja koronavirusa, dok su preminule 24 osobe. U protekla 24 sata u Federaciji BiH prijavljeno je 9 smrtnih ishoda i to u Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom, Srednjobosanskom, Zeničko-dobojskom i Kantonu Sarajevo.

Izvor: Zenicablog