Home » KupBiH: Sloboda i Radnik remizirali na Tušnju

KupBiH: Sloboda i Radnik remizirali na Tušnju

Sloboda i Radnik odigrali su 1:1 u prvom susretu finala Kupa BiH.Bio je to tvrd susret, sa mnogo trke i malo velikih prilika. Na kraju gosti mogu biti zadovoljni jer u Bijeljinu odlaze neporaženi i, što je još važnije, sa postignutim golom.

Radnik je prvi zaprijetio, već u 4. minutu. Beširević je pokušao dalekometno, ali preko gola. U nastavku inicijativa Slobode, ali pravih prilika nije bilo sve do 37. minute. Ordagić je došao do lopte u kaznenom prostoru, uputio je povratnu loptu, a Merzić pogađa tačno sa linije od 16 metara.

Veliko slavlje oko 7.000 Slobodnih navijača na Tušnju. U nastavku utakmice Sloboda je krenula mirno, a Radnik je iskoristio svoju priliku. Nakon kornera Hodžić je ubacio u šesnaesterac, a Jakovljević odlično pogađa sa osam metara za veliko slavlje gostiju.Do kraja suret nije više bilo golova, ali je bilo burno na terenu. Oba tima su susret završili sa 10 igrača. Prvo je kapiten slobode Zajko Zeba dobio crveni karton zbog udaranja igrača Radnika, a tri minute kasnije Beširović je dobio drugi žuti karton.

Nakon posljednjeg zvižduka sudije Admira Šehovića, gosti su proslavili postignuti rezultat, kojim sasvim sigurno mogu biti zadovoljni. Uzvrat je za sedam dana u Bijeljini.

(Faktor.ba; Foto: J. Jeremić)