Home » Kvar na kotlovima, Zenica opet bez grijanja

Kvar na kotlovima, Zenica opet bez grijanja

U popodnevnim satima Zeničani su opet ostali bez grijanja. Kako smo dobili informaciju od dežurnog operativnog Javnog preduzeća Grijanje, u toku dana došlo je do kvara na kotlovskim postrojenjima u preduzeću Toplana Zenica, pa je došlo do obustave isporuke toplotne energije.

Kako očekuju u ovom preduzeću, do sanacije kvara će doći u najboljem slučaju sutra ujutru, pa bi topli radijatori u Zenici trebali biti opet sutra u popodnevnim satima.

Podsjećamo da je ovo prva sezona u kojoj se isporuka toplotne energije vrši iz novih kotlovskih postrojenja u kompaniji Toplana. Poznato je da građani Zenice od samog početka sezone nisu zadovoljni grijanjem, o čemu smo više puta i pisali i govorili u programu radija.

Očigledno problem zagrijavanja stambenih i poslovnih prostora i dalje nije riješen u Zenici i pored uloženih miliona konvertibilnih maraka i javnog obećanja Fuada Kasumovića da će Zenica imati najmodernije i najbolje grijanje u Zenici, kada je pozivao građane Zenice da se ponovo priključe na sistem javnog grijanja. Mnogi su očigledno poslušali riječima i obećanjima Kasumovića i najbolje znaju da li su se pokajali.

Izvor: zenit.ba