Home » Liječnici Doma zdravlja Konjic potpisali otkaz, pacijentima neće biti uskraćene zdravstvene usluge

Liječnici Doma zdravlja Konjic potpisali otkaz, pacijentima neće biti uskraćene zdravstvene usluge

Petnaest, od šesnaest liječnika koji rade u Domu zdravlja u Konjicu potpisalo je u petak otkaz, jer plaće nisu dobili od lipnja – potvrdila je za Fenu predsjednica Sindikata Doma zdravlja Konjic i liječnica te zdravstvene ustanove dr. Džana Boloban.

Kako je pojasnila, otkaz su potpisali liječnici koji rade u Hitnoj medicinskoj pomoći, Domu zdravlja i Dječjem dispanzeru.

Po njezinim riječima, ukoliko u vrijeme otkaznog roka od mjesec dana ne bude riješena financijska konsolidacija, ova zdravstvena ustanova će ostati bez liječnika.

– Otkazni rok traje 30 dana i, zasada, nemamo nikakvih povratnih informacija, ali u slučaju da se ne riješi financijska konsolidacija za koju imamo rok do 24. studenoga, mi liječnici ćemo biti primorani da napustimo ovu ustanovu – podvukla je dr. Boloban.

Ona podsjeća da zaposlenici Doma zdravlja Konjic traže isplatu svih zaostalih plaća i redovne plaće u narednom razdoblju.

Po njezinim riječima, pacijentima neće biti uskraćene zdravstvene usluge.

– Liječnici će kao i protekla četiri mjeseca, za koje nisu primili plaću, do posljednjeg dana otkaznog roka pacijentima pružati sve zdravstvene usluge – poručila je dr. Boloban.