Home » Međunarodna škola tužila Lovrenovića i Mahmutović

Međunarodna škola tužila Lovrenovića i Mahmutović

Međunarodna škola Sarajevo tužila je za klevetu Dubravka Lovrenovića i Alisu Mahmutović nekoliko sedmica nakon što je glavna tužiteljica Tužilaštva KS Dalida Burzić saopćila da prema rezultatima istrage samoubistva dječaka Mahira Rakovca, nije bilo elemenata krivičnog djela.

Lovrenović i Mahmutović su u pismu medijima naveli da je visina odštetnog zahtjeva ukupno 200.000 KM.

”Toliko, naime, prema njihovoj procjeni, iznose duševne boli koje smo im prethodno, uz obilje materijalnih dokaza, prouzročili javno govoreći o okolnostima koje su prethodile smrti njihovog dugogodišnjeg učenika, a našega sina i posinka, Mahira Rakovca. Oni izgleda sve mogu pretvoriti u novac, i bol i mržnju, i ljubav i svaku emociju”, navodi se između ostalog u pismu.

Podsjećamo, Mahir Rakovac je sredinom decembra prošle godine izvršio samoubistvo skočivši sa osmog sprata zgrade u sarajevskom naselju Dobrinja. Ovaj događaj izazvao je brojne reakcije javnosti, organizirani su protesti širom zemlje, a pokrenuo je i pitanja oko vršnjačkog nasilja kao sve češće pojave u bh. društvu.

U rezultatima istrage koji su predočeni javnosti naglašeno je da nijedan dokaz ne upućuje na to da je nad maloljetnim Mahirom Rakovcem izvršeno silovanje niti krivično djelo.

N1