Home » Međunarodni dan Civilne zaštite u ZDK-u

Međunarodni dan Civilne zaštite u ZDK-u

Svečanost u sjedištu ZDK
Svečanost u sjedištu ZDK

Povodom 1. marta, Međunarodnog dana Civilne zaštite, Kantonalna uprava Civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona tradicionalno je u sjedištu Kantona podjelila zahvalnice onim

Ministar uručuje priznanje
Ministar uručuje priznanje

privrednim društvima, institucijama, organizacijama, kao i pojedincima, koji su tokom protekle dvije godine dali najveći doprinos u jačanju sistema zaštite i spašavanja ljudskih života i imovine u ZDK-u. Komandant KUCZZDK, resorni ministar za zaštitu okoline Fahrudin Brkić i direktor Uprave Džavid Aličić, pozdravili su sve goste i nagrađene te istakli kako je i protekla godina protekla u saniranju šteta od elementarnih nepogoda koje su BiH i ZDK zadesile u ljeto 2014.

Ovogodišnji lauerati su Šemsudin Ahmić i Denis Mostić (PVJ Visoko), Emir Balić (Služba za spasavanje sa visina Zavidovići), Vatrogasno društvo Zavidovići, Esed Hadžiabdić (DVD Olovo), Dževdet Sarajlić (PVJ Olovo), Muhamed Suljić i Haris Ibrahimagić (Gradska uprava Zenica), koji su dobili pismene Pohvale KUCZZDK, dok su Zahvanice KUCZZDK dobili Radio Antena Tešanj, Medžlis Islamske zajednice Doboj, zatim Mujo Avdić, Amer Tarabar, Selver Aličić i Anel Krličević iz Doboj Juga.

Redakcija

Tags