Home » Mehmedović: Koalicija sa HDZ-om bez DF-a je najveća izdaja građanske BiH

Mehmedović: Koalicija sa HDZ-om bez DF-a je najveća izdaja građanske BiH

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Šemsudin Mehmedović oglasio se na svom Facebook profilu, a u vezi sa formiranjem koalicije između “osmorke” i HDZ-a BiH.

Podsjećamo, Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović je danas kazao da je uvjet koalicije sa “Osmorkom” da tu nema Demokratske fronte.

Mehmedović se oglasio na Čovićev “uvjet” za postizanje dogovora i kazao da je formiranje koalicije sa HDZ-om BiH bez DF-a najveća izdaja građanskih principa u historiji BiH.

– Osmorka se prodala Čoviću ubijajući DF i Komšića koji je bio posljednji bastion građanske države i model da Hrvatski narod može predstavljati Hrvat koji nije iz HDZ-a i koji nema naklonost Zagreba. Ostat će zapamćeno da je “osmorka” ubila kao i Schmidt pravo da legitimni Hrvat može biti u vlasti, a da nije iz HDZ BiH. Drugovi, čestitam Vam. Nemojte kritikovati Schmidtove izmjene izbornog zakona. Stavili ste pečat na njegov model da samo HDZ BiH može predstavljati Hrvate u BIH – stoji u objavi Mehmedovića na Facebook profilu, te je dodao:

Podsjećamo, članice “osmorke” su danas održali sastanak sa HDZ-om BiH, a ranije su potpisale sporazum o formiranju većina na svim nivoima vlasti te su na jučerašnjem sastanku usuglasile tekst programskih načela kao temelj koalicijskog sporazuma, a nakon toga saopćile da će sporazum ponuditi i drugim strankama, potencijalnim koalicionim partnerima, prvenstveno HDZ-u.

Grupaciju stranaka osmorke čine: Socijaldemokratska partija BiH, Naša stranka, Narod i Pravda, Bosanskohercegovačka inicijativa – Fuad Kasumović, Za nove generacije, Pokret demokratske akcije, Stranka za Bosnu i Hercegovinu te Narodni evropski savez.

– Čović je imao samo jedan uslov: Bez DF-a. Sve ostalo što ste mu ponudili i što niste on bi prihvatio. Dakle, bez Hrvata koje nisu odobrili HDZ BiH i HDZ Hrvatske. U tome je kvaka, gospodo drugovi. Sve više BiH postaje talac hrvatske drżave, ali našom snishodljivošću!