Home » Mensur Mušija: Imamo i inostrane ponude za Harisa Dilavera i Senada Karahmeta

Mensur Mušija: Imamo i inostrane ponude za Harisa Dilavera i Senada Karahmeta

Mada su debitansku sezonu u Premijer ligi BiH sa 39 bodova, koliko su ispred njih osvojili i Vitez te Olimpic, završili tek na desetom mjestu, zadnjem koje osigurava opstanak te nastup naredne sezone u Ligi 12, nogometaši Mladosti iz Kaknja kod Doboja su ipak tri kola prije kraja bili izborila opstanak.

Uz nemjerljiv doprinos igrača i struke, koji su bili glavni na terenu, opći je dojam da je ipak glavni „igrač“ kluba iz ovog malog mjesta iz kakanjskog predgrađa bio predsjednik Mensur Mušija, čiji su entuzijazam i energija bili neiscrpni. Uostalom, zasluge predsjednika Mušije potencirao je i trener Ibro Rahimić. 

Prezadovoljni debitanskim nastupom u PLBiH
Prezadovoljni debitanskim nastupom u PLBiH

Predsjedniče Mušija, da li ste zadovoljni debitanskom premijerligaškom sezonom kluba na čijem ste čelu?

-Mi smo i prezadovoljni, jer, ako sve uzmemo u obzir- igranje i na neutralnom terenu veći dio jesenje polusezone, onda smo napravili i pravi, mali podvig. Bila su i velika ulaganja u infrastrukturu, debitanska sezona… pa sve kada saberemo i oduzmemo, mislim da mi možemo biti i najzadovoljniji u PLBiH.

Nova sezona, koja kreće rano, ne daje nam i dovoljno vremena da uživamo u našem uspjehu. Početak priprema zakazali smo za 13. juni.

Ostaje li isti trener i stručni štab za narednu sezonu? Šta će biti sa igračkim kadrom?

-Šef struke ostaje Ibro Rahimić! Igrački kadar nam je, uglavnom, iz prošle sezone, ali neki su nam igrači na meti inostranih klubova. Još smo u pregovorima. Konkretno, to su Haris Dilaver i Senad Karahmet, ali ne bih govorio o kojim se klubovima radi. Ali, ako se uspjemo dogovoriti i naći zajednički jezik, oni će otići. Ako ne, ostaju i naredne sezone kod nas, mada ima i klubova iz BiH koji ih žele.

Dosta nam se igrača i nudi. Mi smo, sada, i pod jednim smo pritiskom, jer jako puno igrača želi da igra kod nas. Ono što je ranije bilo kočnica- da dođu u nepoznato, sada svi dolaze u poznato. Više niko ne želi da ide, ali svi bi da dođu.

  Vlada FBiH prihvatit će zahtjev penzionera za povećanje minimalnih penzija
Stalno investiraju u infrastrukturu (Foto: Anel Karić)
Stalno investiraju u infrastrukturu (Foto: Anel Karić)

Sigurno će, ipak, biti i nekih odlazaka?! Ko bi mogao otići i otvoriti prostor boljim?

-Već smo razrješili obaveza nekoliko igrača. Tako je Armin Pašalić već otišao na Novi Zeland, a razišli smo se i sa Ibrahimom Hrvatom, Anisom Rahimićem, Milošem Milosavljevićem i Igorom Počekom. S njima smo raskinuli ugovore i dali im čiste papire. Ako nam dođu bolji igrači, pravit ćemo raskide ugovora i s još nekim igračima, koji pokrivaju pozicije na kojima ćemo, po našem mišljenju, dovesti bolje. Ipak se moramo pojačati za Ligu 12, jer to će biti puno ozbiljnija priča.

Iako je i ovogodišnja borba za opstanak, kada je ispadalo šest klubova, bila više nego ozbiljna. Drago mi je što sam bio sudionik sezone koja je bila i više nego regularna. Vidjeli sate i sami da je, u direktnom duelu između Viteza i Borca, Vitez u gostima uspio odigrati neriješeno i ostati. Ja im na tome i čestitam. Bez obzira na priče, kojih uvijek ima i kojih će biti, mislim da je bilo više nego regularno.

Koji je cilj Vašeg kluba za narednu sezonu?

-Za cilj smo postavili ostanak u Ligi 12, ali cilj nam je i dovršenje infrastrukturnih objekata i poboljšanja uslova za rad kluba. Tako smo našli i sponzora za displej. Radi se o jednoj evropskoj firmi, ali neka to, za sada, ostane mala tajna. Ali, mislim da ćemo već u prvom dijelu jesenje polusezone imati instaliran semafor. Promjenit ćemo i reflektore na pomoćnom terenu, gdje ćemo postaviti LED rasvjetu.

Već su počeli neki radovi na stadionu. Trenutno vršimo pomjeranje terena. Pomjeramo ga prema sjevernoj tribini, tako da ćemo dobiti i pomoćni teren normalnih dimenzija. To će nam biti i takmičarski teren za naše mlađe selekcije, ali koristit ćemo ga i za treninge prvog tima. Uradit ćemo i sistem za navodnjavanje glavnog i pomoćnog terena.

Redakcija