Home » Meteorolog Sladić ima nove informacije – dolaze proljetne temperature

Meteorolog Sladić ima nove informacije – dolaze proljetne temperature

Početak sedmice temperaturno hladniji od prosjeka zahvaljujući prodoru hladne zračne mase sa sjeveroistoka, od 24.12. snažna jugozapadna visinska strujanja i proljetne temperature, piše portal avaz.ba. Ovo je najnovija prognoza Nedima Sladića, mladog bh. meteorologa.

Inače, prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda sutra ujutro će biti pretežno oblačno vrijeme. Prije podne razvedravanje u Krajini, a poslije podne i u ostatku zemlje. Prije podne u istočnim područjima Bosne je moguć slab snijeg. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od -6 do 0, na jugu do 4, a dnevna od 2 do 8, na sjeveru, sjeverozapadu i jugu zemlje do 11 stepeni Celzijusa.

U ponedjeljak 20. decembra, u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje. U Hercegovin pretežno vedro. U višim područjima centralne i istočne Bosne je povremeno moguća slab snijeg ili susnježica, a u nižim područjima slaba kiša. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu do 4, a dnevna od 1 do 7, na jugu do 10 stepeni Celzijusa.

U utorak 21.decembra, pretežno sunčano. U Bosni po kotlinama magla. Porast naoblake poslije podne i tokom noći. Jutarnja temperatura od -7 do -1, na jugu do 3, a dnevna od -1 do 5, na jugu do 9 stepeni Celzijusa-

U srijedu 22. decembra, pretežno oblačno vrijeme.

Jutarnja temperatura od -8 do -2, na jugu do 3, a dnevna od -1 do 4, na jugu do 9 stepeni Celzijusa.