Home » Ministar Isak prisustvovao svečanom otvaranju Svjetskog teakwondo prvenstva za kadete

Ministar Isak prisustvovao svečanom otvaranju Svjetskog teakwondo prvenstva za kadete

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak na poziv Samira Šarića, predsjedavajućeg predsjedništva Teakwondo saveza Bosne i Hercegovine danas je u Areni hotela Hills prisustvovao svečanom otvaranju Svjetskog teakwondo prvenstva za kadete koje se održava u Sarajevu.

Ministar Isak je tim povodom, izjavio kako je ovaj događaj značajan za našu državu i teakwondo sport, a posebno za sve mlade koji se bave ne samo ovim nego i ostalim sportovima. Takmičarima je poželio puno uspjeha, da postignu što bolje rezultate i da u što boljem svjetlu predstave državu Bosnu i Hercegovinu.

„Sport pomaže djeci i mladima da se nauče disciplini, odgovornosti, te kvalitetnom raspoređivanju vlastitog vremena što će im koristiti u budućnosti, a pogotovo danas kada su djeca izložena različitim sadržajima na društevnim mrežama od kojih je većina nasilnog karaktera. Stoga smatram da Bosni i Hercegovini treba što više ovakvih događaja ukoliko želimo da stvorimo sigurnije okruženje za našu djecu i omladinu.“

Grad Sarajevo je po prvi put organizator Svjetskog teakwondo prvenstva za kadete, a pored ministra Isaka svečanoj ceremoniji otvaranja prisustvovao je veliki broj zvaničnika među kojima su bili predsjedavajući skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić koji je i otvorio takmičenje, ministar rada i socijalne politike Federacije Bosne i Hercegovine Adnan Delić, zatim predsjednik Taekwondo saveza Republike Turske Šahin Metin, načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović, te zastupnik u skupštini Kantona Sarajevo Irfan Čengić i mnogi drugi.