Home » Ministar Isak s gradonačelnikom Mujanovićem o sigurnosnoj situaciji u lokalnim zajednicama

Ministar Isak s gradonačelnikom Mujanovićem o sigurnosnoj situaciji u lokalnim zajednicama

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak sastao se s gradonačelnikom Zavidovića Hašimom Mujanovićem s kojim je razgovarao o sigurnosnoj situaciji u BiH, s posebnim osvrtom na sigurnosnu situaciju u lokalnim zajednicama.

Ministar Isak upoznao je gradonačelnika Mujanovića s aktivnostima koje poduzima Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova i Federalna uprava policije u pogledu unapređenje sigurnosne situacije u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Posebno je istakao kako Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova ima izuzetno dobru saradnju s gradovima i općinama, a gradonačelniku Mujanoviću zahvalio je na tome što je u poseban fokus svog djelovanja stavio podizanje stepena sigurnosti.

Gradonačelnik Mujanović pohvalio je aktivnosti koje poduzima ministar Isak u polju unutrašnjih poslova, a posebno je istakao važnost usvajanja zakona i podršku Vlade Federacije BiH lokalnim sredinama.

-Ministar Isak za kratko vrijeme poduzeo je brojne aktivnosti koji će sigurno doprinijeti poboljšanju sigurnosne situacije u Bosni i Hercegovini – rekao je gradonačelnik Mujanović, saopćeno je iz Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.