Home » Ministar Isak sastao se sa načelnikom Općine Foča – Ustikolina

Ministar Isak sastao se sa načelnikom Općine Foča – Ustikolina

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak sastao se danas sa Mujom Sofradžijom, načelnikom Općine Foča-Ustikolina s kojim je razgovarao o sigurnosnoj situaciji u Bosni i Hercegovini sa posebnim osvrtom na sigurnosnu situaciju u lokalnim zajednicama.

Ministar Isak upoznao je načelnika Sofradžiju sa aktivnostima koje poduzima Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova i Federalna uprava policije u pogledu unapređenje sigurnosne situacije u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Posebno je istakao kako Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova ima izuzetno dobru saradnju sa gradovima i općinama, a načelniku Sofradžiji se zahvalio što svojim radom i zalaganjem doprinosi razvoju Općine Foča-Ustikolina s ciljem da ova općina bude još bolje i ugodnije mjesto za život sugrađana te za rad i investiranje.

Načelnik Sofradžija iskoristio je priliku i pozvao ministra Isaka u službenu posjetu Općini Foča-Ustikolina. Također, je pohvalio brojne aktivnosti koje poduzima ministar Isak, a posebno je istakao važnost usvajanja zakona koji će doprinijeti poboljšanju sigurnosne situacije u Bosni i Hercegovini kao i podršku Vlade Federacije Bosne i Hercegovine razvoju lokalnih sredina.

Ministar Isak zahvalio se načelniku Sofradžiji na pozivu i istakao da će se rado odazvati posjeti.