Home » Ministar Isak sastao se sa predsjednikom Saveza ratnih vojnih invalida u FBiH

Ministar Isak sastao se sa predsjednikom Saveza ratnih vojnih invalida u FBiH

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak primio je danas u posjetu Esada Delića, predsjednika Saveza ratnih vojnih invalida Federacije Bosne i Hercegovine.

Na satanku su razgovarali o aktuelnoj političkoj i sigurnosnoj situaciji na području Federacije Bosne i Hercegovine te o položaju ratnih vojnih invalida u Federaciji BiH.

Ministar Isak podržao je rad Saveza te istakao kako bi žrtvu koju su tokom agresije na BiH podnijeli svi učesnici u odbrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine trebalo više cijeniti i uvažavati. Naglasio je da su branoci najzaslužnija kategorija ljudi zbog kojih danas imamo državu te da zaslužuju punu podršku institucija vlasti i šire društvene zajednice.

Predsjednik Delić istakao je da samo zajedničkim snagama i radom na priznavanju prava branilaca i članova njihovih porodica možemo očekivati i poboljšanje statusa ratnih vojnih invalida. Zahvalio se ministru Isaku na prijemu i podršci u radu te pohvalio njegov trud i zalaganje koji ulaže na poboljšanju sigurnosne situacije na području Federacije Bosne i Hercegovine.