Home » Ministri Pekić i Isak posjetili lokacije u Visokom: Hitno riješiti probleme ceste Visoko-Kiseljak, sigurnost građana najvažnija

Ministri Pekić i Isak posjetili lokacije u Visokom: Hitno riješiti probleme ceste Visoko-Kiseljak, sigurnost građana najvažnija

Nakon velikog broja saobraćajnih nesreća koje su se dogodile u prethodnom periodu na regionalnoj cesti Visoko – Kiseljak, u petak 1. novembra Visoko i naselje Buci posjetili su ministar za unutrašnje poslove Dario Pekić i ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoliša Arnel Isak.

Oni su u Visoko stigli kako bi se i sami uvjerili u situaciju na terenu, ali i kako bi sa policijskim službenicima iz našeg grada razgovarali o mogućnostima rješavanja problema, kako bi se ugroženost učesnika u saobraćaju na regionalnom putu Visoko – Kiseljak, sa priključnim putevima Zbilje, Buci, Grajani i Tušnjići smanjila do minimuma.

Također, istaknuta je opredijeljenost za poboljšanje opće sigurnosne situacije na ovom dijelu općine Visoko, budući da je to jedno od ključnih graničnih područja Zeničko-dobojskog kantona sa Srednjobosanskim kantonom. Upravo zbog tog ministri su posjetili sve ključne lokacije, sa posebnim osvrtom na četiri priključna puta, te su od Policijske uprave II zatražene informacije koje se tiču sigurnosti u ovom dijelu grada Visoko.

  Udruženje „DLAN“ Zenica organizovalo Dane otvorenih vrata (FOTO)

Ministar unutrašnjih poslova Pekić zatražio je odgovore koji se tiču radarskih kontrola vozača na ovim područjima našeg grada, ukupan broj patrola, kontrolisanih vozila i sankcionisanih vozača, a zatražene su i informacije o tome koliko su poduzimane preventivne mjere i radnje za učesnike u saobraćaju, koliko puta su policajci na terenu pisali službene zabilješke o stanju putne infrastrukture, nedostacima iste. Posebno, istaknuto je pitanje o crnim tačkama, koje govore o opasnostima i ugroženosti učesnika u saobraćaju, na ovom dijelu grada Visoko.

Cijela ova posjeta organizirana je u cilju dodatnog usavršavanja do sada sjajne saradnje MUP-a i Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoliša, kako bi bilo riješeni problemi stanovnika kojima je regionalna cesta Visoko – Kiseljak ključna.

Visoko.co.ba